Introducció a GIMP

gimp.png

GIMP (GNU Image Manipulation Program) és un programa d’edició d’imatges digitals en forma de mapa de bits, és capaç d’editar tant dibuixos com fotografies. A més a més és un programa lliure i gratuït, qualsevol persona pot descarregar-se’l i instal·lar-lo al seu ordinador des de, per exemple, la web de GIMP en espanyol (http://www.gimp.org.es/).

GIMP és un programa que treballa per capes, i té eines que s’utilitzen per al retoc i edició d’imatges, dibuix de formes lliures, canviar la grandària, retallar, fer fotomuntatges, convertir a diferents formats d’imatge, i altres tasques més especialitzades. Es poden també crear imatges animades en format GIF.

Per començar hem de familiaritzar-nos amb la interfície que ens ofereix el programa:

gimp2.png

Per a la qual cosa hem de obrir el programa des del menú Aplicacions -> Gràfics de LliureX. I la primera cosa amb què ens trobem són tres finestres separades.

gimp3

Açò pot ser un poc molest a l’hora de treballar, així que anem a modificar-ho per a que ens mostre totes les opcions del programa en una finestra única, per a la qual cosa anirem a la barra de menús, buscarem el menú Finestres, fent clic en l’opció Mode de finestra única:

gimp4

Si necessitarem canviar l’idioma, ho podem fer des del menú Edita -> Preferències i buscant l’opció Interfície.

Una vegada arribats a este punt estem en disposició de començar a conèixer el programa i les opcions que ens dona. Crea una carpeta en l’escriptori amb el nom GIMP, descarrega el següent fitxer, i descomprimix-lo en la carpeta que acabes de crear. Després segueix les indicacions del professor. Ànims i gaudeix de l’aprenentatge.

Un pensament sobre “Introducció a GIMP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s