Perills d’Internet

Com bé sabeu, hui en dia tothom disposa de dispositius capaços de connectar-se a internet i mantenir-nos connectats 24 hores al dia, 365 dies a l’any. És per això que hem de tenir molt present els riscos que correm a l’hora de viure connectats, i un d’ells és el ciberbullying, que es coneix com a l’assetjament escolar entre iguals dut a terme amb mitjans digitals, ordinadors, mòbils, Smartphones, etc.

Entra en el següent enllaç per a veure un tràgic cas real que ens pot servir d’exemple dels perills d’Internet, el cas de Amanda Todd.

Malauradament, aquest no és l’únic cas real de ciberbullyng que podem trobar, pots trobar altres exemples ací.

D’altra banda, un altre dels riscos que podem trobar en Internet és el sexting (enviament de contingut de tipus sexual a través de telèfons mòbils) i la sextorsió, de segur que saps el que és, però anem a llegir un poc sobre el tema. Punxa ací.

I no podem oblidar el grooming, com es coneix al ciberassetjament per part d’un adult a un menor, que normalment comença quan l’adult es fa passar per un menor per guanyar-se la confiança d’aquest. Mira aquest vídeo.

Ara crea una entrada en el teu bloc, anomenadoa “Perills d’Internet”, de la categoría Informàtica, i realitza una reflexió sobre el que hem donat aquests últims dies. Explica si coneixes algún cas concret (no cal escriure el nom dels protagonistes, pots usar un pseudònim si vols), si t’has enfrontat a algun d’aquests perills i quina creus que és la millor manera de combatre’ls.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s