Les dos res

rr.png

Anem a començar un tema nou, i aquest vos toca molt a prop, durant unes setmanes anem a parlar sobre la seguretat en Internet, anem a conèixer els riscos d’utilitzar les noves tecnologies així com les actituds o accions que podem fer per evitar-los.

La primera activitat s’anomena les dos res, i comença amb la definició dels dos valors que considerem fonamentals per a una navegació sense problemes en Internet: respecte i responsabilitat.

1. Respecte: El respecte és el valor que permet que l’ésser humà puga reconèixer, acceptar, apreciar i valorar les qualitats d’altres persones i les seues pròpies. És a dir el respecte és el reconeixement del valor propi i dels drets dels individus i de la societat.

1.1. Respecte cap als altres

És imprescindible que tots i totes aprenguem a respectar als altres tant en persona com en els ambients tecnològics, la qual cosa podem fer:

 • Respectant les opinions dels dels altres en els fòrums i xarxes socials.
 • Respectant la integritat moral dels altres evitant insults i calúmnies.
 • Respectant la propietat dels altres, evitant les suplantacions d’identitat, robatoris de contrasenyes i comptes.
 • Respectant les dades personals dels altres, evitant pujar fotos i vídeos de terceres persones més encara si aquestes els pogueren perjudicar.

1.2. Respecte cap a mi mateix

I com el respecte comença per un mateix no està de més ensenyar-nos a valorar-nos en la vida i entorns tecnològics.

 • Respectant la meua integritat moral, evitant pujar a Internet o enviar continguts
  que em puguen perjudicar. Primer pas per a prevenir el sexting.
 • Respectant les meues dades personals, per exemple evitant pujar fotos i vídeos amb continguts poc recomanables, que evitaran problemes en un futur quan cerque treball o en el dia d’avui si els veuen els meus pares o
  professorat. Si evite donar moltes dades personals, aconseguiré mantenir-me
  protegit a mi i al meu entorn.

2. Responsabilitat

La responsabilitat és un valor que està en la consciència de la persona, que li permet  reflexionar, administrar, orientar i valorar les conseqüències dels seus actes. Si apliquem aquest concepte a les noves tecnologies ho trobarem com un valor imprescindible per a l’ús de les mateixes. Hem de fomentar aquest valor en nosaltres mateix des que comencem amb les nostres primeres navegacions, adoptarem així una actitud reflexiva, orientada a valorar les conseqüències de les accions que realitzem en els serveis d’Internet.

A continuació descarregat aquest document i realitzeu en grup l’activitat proposada.

Al finalitzar l’activitat realitzaràs una nova entrada en el teu bloc anomenada “Les dos res”, de la categoria informàtica, en la que explicaràs el que has fet durant aquesta sessió així com una reflexió sobre el que has aprés, les conclusions a les que has arribat, pots afegir algun exemple que conegues o fer una hipòtesi de com et sentiries si et succeïra una cosa semblant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s