Cerques en Internet

cercaGoogle.jpgRealitzar cerques per internet sembla una cosa fàcil, però es pot convertir en un mal de cap si no sabem com fer-ho correctament. A continuació veurem una sèrie de recomanacions per a realitzar les cerques en Google de la manera més òptima possible.

El principal error que cometen els novençans en les cerques és que no saben que menys és més. Al contrari del que molta gent pensa, no obtindràs millors resultats si inclous més paraules en una cerca, al contrari, normalment, obtindràs més resultats i més adequats si introdueixes consultes de cerca d’una o dues paraules. Introdueix primer termes de cerca més importants i, a continuació, afig adjectius o altres paraules per a restringir la cerca.

Per exemple: en compte de escriure «Com puc saber quanta memòria RAM tinc utilitzant un sistema operatiu LliureX?» podem escriure «ram lliurex». Comprova els resultats en un navegador i mira quina cerca obté millor resultats.

Pots ignorar l’ortografia i les majúscules, encara que hauries d’escriure correctament. El corrector ortogràfic de Google utilitza automàticament la forma més comuna d’una paraula determinada, tant si l’escrius correctament com si no. A més a més la cerca de Google ignora els signes de puntuació, inclosos @, #, %, ^, *, (, ), =, [, ], \ i altres caràcters especials.

Per això obtindràs els mateixos resultats si cerquem «gooogle» que si cerquem «google», o si cerquem «new york» o «New York»

Has de triar bé les paraules a utilitzar. Quan estigues pensant què paraules escriure en el quadre de cerca, tria les que probablement apareixeran en el lloc que cerques.

Per exemple, en lloc d’utilitzar «em fa mal el cap», és més recomanable que utilitzes «mal de cap», perquè és més probable que els llocs web de medicina utilitzen aquest terme.

Una ferramenta molt útil és la cerca de frases exactes. Escriu la frase entre cometes “qualsevol frase” per a cercar les paraules exactes en el mateix ordre. Tingues en compte que alguns resultats rellevants poden no mostrar-se en utilitzar les cometes en les cerques.

Per exemple, si s’utilitzen cometes per a cercar “Alexander Bell”, s’ometran les pàgines que facen referència a Alexander G. Bell.

Ja hem vist que el cercador ignora els signes de puntuació, però a més ignora les preposicions (a, de…) i els articles (la, les…) per defecte, per això si t’interessa que s’incloguen perquè forma part de la paraula que busques pots utilitzar les dobles cometes o també pots utilitzar el signe +. Aquest signe força l’aparició d’una paraula en el resultat.

Per exemple +la picaeta, “la” picaeta, o “la picaeta”.

A més a més, el signe – s’utilitza per excloure específicament una paraula dels resultats de cerca com, per exemple, alguns ingredients en el cas de receptes de cuina.

Per exemple, comprova la diferència entre buscar «receta salsa», «receta salsa +tomate» i «receta salsa -tomate». Comprova també la diferència entre cercar «jaguar +coche» o «jaguar -coche».

D’altra banda, podem cercar en un lloc web específic. Inclou site: davant de la consulta de cerca si estàs segur que la informació que t’interessa està inclosa en un determinat tipus de lloc (.org o .edu) o en un lloc específic.

Per exemple, podem realitzar la cerca «valencia cf site:marca.com» per a trobar les noticies del València CF dins la web del diari Marca. O «lliurex site:org» per a trobar les pàgines que fan referència a LliureX i pertanyen a organitzacions (la web acaba amb la terminació .org)

També podem fer cerques per tipus d’arxiu. Per a cercar tipus d’arxius específics com, per exemple, PDF, PPT o DOC, afig filetype: seguit de l’abreviatura de tres lletres del tipus d’arxiu.

Per exemple, cerca «riscos en internet filetype:pdf» per trobar documents en PDF que parlen sobre els riscos en internet.

Per a moltes cerques, Google s’encarregarà de mostrar-te una resposta a la teua pregunta en els resultats de la cerca.

  • Clima: cerca clima per a veure el temps en la teua ubicació o agrega el nom d’una ciutat, com a clima La pobla del Duc, per a veure el temps d’un lloc específic.
  • Diccionari: Escriu definir davant de qualsevol paraula per a veure la seua definició.
    Càlculs: ingressa una operació matemàtica, com 3*9123, o cerca solucions per a equacions gràfiques complexes.
  • Conversions d’unitats: ingressa qualsevol conversió, com 3 dòlars en euros.
    Esports: cerca el nom del teu equip per a veure el cronograma, els resultats de partits i molta informació més.
  • Dades ràpides: cerca el nom d’una celebritat, una ubicació, una pel·lícula o una cançó per a trobar informació relacionada.

Si vols conèixer més consells pots visitar la següent web:

https://www.google.es/intl/es/insidesearch/tipstricks/all.html

A més a més sempre pots utilitzar les cerques avançades de google que et permeten afinar la cerca al màxim possible sense la necessitat de saber tots aquests consells que acabem d’aprendre.

cercaavançada0.jpgcercaavançada.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s